Welkom bij de Blauwe Druiven

De Blauwe Druiven is een ZML-OnderwijsZorg-groep van 8 leerlingen die onderwijs krijgen en daarbij extra zorg nodig hebben. Alle activiteiten doen een beroep op de kinderen hun ontwikkeling: spelen en omgaan met andere kinderen, samen zingen, werken met ontwikkelingsmateriaal, zelf brood smeren, spelen in de poppenhoek, bouwhoek, zandhoek of snoezelhoek, logopedie, spelbegeleiding, gymnastiek. De dagen van de week en het dagritme wordt spelenderwijs geleerd. De leerlingen ervaren op een positieve manier de wereld om zich heen en worden zoveel mogelijk gestimuleerd om zelf dingen te doen.

In de OZ-groep werken we met LACCS. Hierbij kijken we naar de voorwaarden om tot leren te komen. We kijken naar Lichamelijk welzijn, Alertheid, Communicatie, Contact en Stimulerende tijdsbesteding. Onze leerlingen functioneren op de sensatie fase of de klikfase. De begrijpfase is te hoog gegrepen. Ons handelen als begeleiders richt zich daarom op deze 2 fases. We voeren met ouders 2 keer per jaar een gesprek over de stand van de doelen, waarbij 1 van deze gesprekken een breed overleg betreft. We hopen op deze manier alle neuzen dezelfde kant op te hebben en benadering op dezelfde manier aan te vliegen.

In deze groep zijn altijd 3 begeleiders aanwezig; een leerkracht, een onderwijsassistent en een Begeleider op Locatie. Deze laatste wordt door ouders aangevraagd via het CJG en werkt met alle leerlingen aan zorgdoelen in de klas. Deze begeleiding vindt plaats door Careander.

 

Nieuws

Kerst in de blauwe druiven »

In de blauwe Druiven zijn we druk bezig met het kerst thema. We zingen de kerstliedjes in de klas, lezen het kerstverhaal en natuurlijk knutselen we over het kerstfeest. De meeste leerlingen houden ervan om alle zintuigen hierbij in te zetten. Het verven met de eigen handen valt dan goed in de smaak. Kijk hoe […]

Lees verder »

Muziek in de Blauwe Druiven »

Tijdens ons thema muziek hebben we veel dingen gemaakt en veel geluisterd naar muziek. We hebben ook muziekinstrumenten bespeeld. Maar we hebben ook muzieknoten gemaakt van klei.    

Lees verder »

Spelen met scheerschuim »

Wij vinden het heerlijk om sensopathisch bezig te zijn. Vooral de scheerschuim is geweldig. We pakken een spiegel, spuiten de scheerschuim erop en spelen maar!    

Lees verder »

Spelen in de Blauwe Druiven »

Wat wij het allerliefste doen op school? U kunt het al wel raden: spelen natuurlijk! Op De Wingerd hebben we heel veel speelgoed waar we mee kunnen spelen. U kunt bijvoorbeeld denken aan de poppen, duplo, lego, sensopathisch materiaal en nog veel meer. We kunnen er wel uren  mee spelen, maar er moet ook natuurlijk […]

Lees verder »

Kerstlunch »

Het is alweer even geleden maar 22 december stond er een heerlijke kerstlunch op ons te wachten. Een lunch met heerlijke tomatensoep en champignonnensoep, patat met appelmoes, mayo of ketchup en een bitterbal én mini frikandel. Als toetje hadden we lekker ijs met spikkels en slagroom! Wij worden hier enorm verwend en hebben de buikjes goed […]

Lees verder »

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.