Welkom in de Frambozen

Wij zijn een groep met 3 meisjes en 5 jongens in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Sommige van ons gaan voor het eerst naar school, anderen zitten al langer op De Wingerd. Wij houden van spelen in de huishoek, met blokken of in het winkeltje. De ene keer is het een snoepwinkel, na een aantal weken veranderen de juffen het bijvoorbeeld in een groentezaak. Buiten spelen wij graag op de familieschommel en op de fietsen en skelters. Natuurlijk leren we ook veel. Er zijn kinderen die met letters werken en er zijn kinderen die met picto’s lezen. Ook doen we leuke rekenspelletjes. Als we werken over ziek zijn, dan tellen we pilletjes of hartslagen. Werken we over sinterklaas, dan tellen we pakjes en pepernoten. Meestal eten we tussen de middag brood, soms eten we warm eten dat door de grote kinderen van het VSO voor ons wordt gekookt. Wij gaan met elkaar naar het zwembad om watervrij te worden en te leren zwemmen. Eén keer per week gaan we snoezelen.

Kortom: wij zijn een leuke groep, waar we veel leren van de juf en van elkaar.

 

Nieuws

De Frambozen »

Lees verder »

Spelen met scheerschuim »

Wij vinden het heerlijk om met scheerschui bezig te zijn. We kunnen er heel lang mee spelen. Je kunt er met je vingers in tekenen maar ook gewoon lekker mee kliederen.    

Lees verder »

Lente! Buitenspelen! »

Wat is het toch fijn dat het weer lente is! We kunnen weer lekker veel buiten spelen want de zon schijnt en het is niet meer zo koud. We mogen zelfs zonder jas naar buiten als het wat warmer is. Als we buiten spelen kunnen we heel veel dingen doen. We kunnen op alle fietsjes […]

Lees verder »

Kuikens op school »

De Frambozen vinden dieren heel erg leuk. Vooral alle jonge dieren. In de lente krijgen natuurlijk geiten en schapen lammetjes, maar ook kuikens vinden wij erg leuk. Meester Albert had een leuke verrassing voor ons en had wat kuikentjes van de boerderij meegenomen naar school. Wij mochten ze uit de kooi halen en zelf aaien. […]

Lees verder »

Dansschool Bruinewoud »

Wij zijn een aantal weken bezig geweest met het thema muziek. We hebben veel werkjes gemaakt en zijn er druk mee bezig geweest. We hebben er veel van geleerd. Wij zijn ook naar een dansschool geweest. Dat was super gezellig en heel erg leuk. Hieronder een kleine indruk.  

Lees verder »

Sneeuwpret »

Yes, eindelijk! Er lag sneeuw! We hebben er even op moeten wachten maar het was zover; Buiten spelen in de sneeuw. Wie wil dat nou niet? Ingepakt en wel gingen de Frambozen naar buiten, muts op, handschoenen aan en niet te vergeten de sjaal om! Een klein sneeuwballengevecht kon natuurlijk niet ontbreken. Maar we hebben […]

Lees verder »

Herfst! De Frambozen naar het bos »

Wat is de herfst toch mooi. De bladeren vallen van de bomen en ze hebben allemaal mooie kleuren. Als je goed kijkt, zie je hier en daar ook nog een paar paddenstoelen voorbij komen. Wij, de Frambozen, hebben daarom een leuke herfstwandeling door het bos gemaakt. We hebben ervan genoten!       

Lees verder »

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.