Praktijkvakken op school

Het onderwijs in het VSO is gericht op: het zo zelfstandig mogelijk maken van de leerlingen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. In de lessen wordt aandacht besteed aan vakgebieden die linken aan de uitstroomprofielen van het VSO. Praktische vakken zijn: horeca/catering, huishoudkunde/facilitair, houtbewerking/techniek, groen en textiel/creatieve vaardigheden, detailhandel en belevingsgericht. Daarbij besteden wij vooral aandacht aan algemene werknemersvaardigheden. Tijdens SOVA (SOciale VAardigheidstraining) wordt gewerkt aan weerbaarheid en andere sociale vaardigheden gericht op de toekomst van de leerling.

Nieuws

Viltworkshop »

Maandag 12 maart hebben 4 leerlingen van de praktijkgroep textiel een viltworkshop gevolgd bij Nathalie van Vilting Fingers in Harderwijk. Ze hebben goed hun best gedaan en ze vonden het erg leuk om te doen. Vilten doe je zo: Vilten is van wol een lap stof maken. Eerst leg je al de kleuren wol op […]

Lees verder »

Creatief met stof en draad »

Tijdens de praktijkvakken op de maandagochtend is er ook een groepje leerlingen die oefenen met textiele vaardigheden. De leerlingen mogen kiezen wat ze willen leren. Zo leren ze bijvoorbeeld omgaan met de naaimachine, oefenen ze verschillende borduursteken of leren ze haken. De leerlingen doen het met veel plezier en ze hebben al heel wat mooie […]

Lees verder »

Blad ruimen »

Rondom de gebouwen van de Wingerd staan heel veel prachtige loofbomen.  In de herfst en ook zelfs aan het begin van de winter is er veel werk voor de tuingroep om het terrein rondom de school weer bladvrij te maken. Als er veel sneeuw ligt dan is het natuurlijk ook prachtig om een wandeling door het […]

Lees verder »

Was vouwen, schoonmaken, strijken »

Het groepje facilitair is elke maandagochtend weer druk in de weer met leren schoonmaken, maar ook met was vouwen, opruimen en strijken. Ze doen het met veel toewijding en plezier!!  

Lees verder »

Kerststukjes maken »

Een aantal leerlingen van de GROEN groep hebben een mooi kerststukje gemaakt!

Lees verder »

Montage groep »

Ook in de montage groep wordt hard gewerkt!  

Lees verder »

Herfst! »

In het VSO hebben we elke week praktijkvakken. Rondom de school staan heel veel bomen en in de herfst zijn we met de tuingroep druk in de weer met het opruimen van al de gevallen bladeren van het schoolplein en de speeltuin.

Lees verder »

Bessen plukken »

Vandaag is het een warme dag.  Eigenlijk te warm om in de tuin te werken! Nu heeft de tuingroep heerlijk in de schaduw rode besjes geplukt. Ze groeien naast de school en smaken best lekker!!  Na hard werken is het ook fijn om even uit te rusten…..    

Lees verder »

Belevingsgericht »

Tijdens de praktijkvakken op de maandag ochtend is er ook een groep ‘belevingsgericht’. Zintuigen worden geprikkeld en leerlingen beleven veel plezier aan de vele verschillende activiteiten.

Lees verder »

Inclusief »

Op de maandag, tijdens de praktijkvakken, gaat er een groep van zes leerlingen werken bij Inclusief. Het productiewerk, waaraan iedereen hard werkt, kun je terug vinden in de winkel.  

Lees verder »

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.