Welkom in de Kastanje

In deze groep wordt extra aandacht besteed aan structuur en de sociaal emotionele ontwikkeling door middel van ervaren en beleven. Vaak hebben leerlingen in deze groep een programma, waarbij steeds meer oefeningen aan bod komen die gericht zijn op de toekomstige woon- en werksituatie. Waar mogelijk blijft de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd worden door opdrachten in een praktische context te zetten. De zelfredzaamheid en sociaalemotionele ontwikkeling van de kinderen in praktische situaties is voor de leerlingen erg belangrijk. De leerlingen van de Kastanje doen ook mee aan de Praktijkvakken met de andere VSO groepen en ze doen mee met de ATO.

Nieuws

Danslesclinics »

Op 31 januari kreeg de Kastanje voor het een danslesclinic. Er kwam een danslerares om met de leerlingen te dansen. De leerlingen van de Kastanje vonden dit geweldig! De kinderen krijgen in totaal drie weken dansles.

Lees verder »

Kijken naar het Kerstdorp »

Op donderdag 20 december is de Kastanje bij juf Foka op visite geweest om haar kerstdorp te bekijken. De leerlingen keken hun ogen uit! Na afloop hebben de leerlingen een gezellige kerstlunch gehad.

Lees verder »

Koken »

Elke dinsdag koken de leerlingen van  de Kastanje in groepjes van drie of vier leerlingen in de keuken. Ze koken de lekkerste gerechten. Drie weken eten de leerlingen van de Kastanje hetzelfde gerecht. Dit jaar hebben de leerlingen groentesoep, pizza’s, broodje hamburger en stamppot rauwe andijvie met paprika en knakworst gemaakt.

Lees verder »

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) investeert in de toekomst van onze leerlingen en is medefinancier in het project Doen In