Welkom in de Kastanje

De Kastanje is een groep waarin de zelfredzaamheid en de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal staan. Er wordt lesstof aangeboden wat aansluit op hun behoefte. Verder wordt er gekeken naar waar de kwaliteiten liggen van de leerlingen. Door het gebruik van picto’s en gebaren wordt de lesinhoud ondersteund. Waar mogelijk wordt de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd door opdrachten in een praktische context te zetten. De leerlingen krijgen twee à drie keer per week praktijkvakken en worden door de week met een klein groepje uit de klas gehaald om interne stage te lopen. Dit is een van de voorlopers van externe stage.

 

Nieuws

Danslesclinics »

Op 31 januari kreeg de Kastanje voor het een danslesclinic. Er kwam een danslerares om met de leerlingen te dansen. De leerlingen van de Kastanje vonden dit geweldig! De kinderen krijgen in totaal drie weken dansles.

Lees verder »

Kijken naar het Kerstdorp »

Op donderdag 20 december is de Kastanje bij juf Foka op visite geweest om haar kerstdorp te bekijken. De leerlingen keken hun ogen uit! Na afloop hebben de leerlingen een gezellige kerstlunch gehad.

Lees verder »

Koken »

Elke dinsdag koken de leerlingen van  de Kastanje in groepjes van drie of vier leerlingen in de keuken. Ze koken de lekkerste gerechten. Drie weken eten de leerlingen van de Kastanje hetzelfde gerecht. Dit jaar hebben de leerlingen groentesoep, pizza’s, broodje hamburger en stamppot rauwe andijvie met paprika en knakworst gemaakt.

Lees verder »

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.