Welkom in de Lariks

In de Lariks wordt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les gegeven. Op woensdag hebben we Arbeids- en ToekomstOriëntatie en/of stage. Afgewisseld met verschillende praktijkvakken krijgen we ook les in rekenen, taal, spelling, Engels, wereldoriëntatie, sociale vaardigheden etc. Jezelf leren kennen en waarderen, omgaan met elkaar en de ander neemt een belangrijke plaats in. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning, denk bijvoorbeeld aan een creatieve invulling of sporten. We werken gericht met ICT middelen om informatie op te zoeken en kunnen we tijdens de lessen gericht aan onze eigen leervragen werken.

In de Lariks valt elke dag weer iets te beleven.

We werken samen aan een mooie toekomst, waarin we nieuwe dingen mogen leren om later mee aan de slag te gaan.

Nieuws

Monument Tweede Wereldoorlog »

De Plataan adopteert een Tweede wereldoorlog-monument. Het was vandaag een bijzondere dag. Naast dat we meer geleerd hebben over het monument op de Algemene begraafplaats in Nunspeet, of verschillende monumenten in het algemeen, hebben we een moment stil gestaan bij het Tweede wereldoorlog-monument om een bloemstuk neer te leggen. Voor sommigen was het vooraf best […]

Lees verder »

Museum bezoek »

Maandag 19 februari zijn we met de leerlingen van de Plataan naar het Noord Veluws Museum geweest. Eerst een rondleiding waarbij een mevrouw van het museum ons van alles vertelde over de verschillende schilderijen. Hierna mochten we zelf aan de slag in het atelier. Het was een leuke, leerzame middag!

Lees verder »

Coöperatief spel »

Groepsvorming met coöperatief spel

Lees verder »

Dagje Walibi! »

Vandaag mochten we in het kader van burendag een dagje naar Walibi, waar we gratis kaarten voor hadden gekregen.  

Lees verder »

Danslessen »

Tijdens het project heeft de Plataan ook meerdere danslessen gekregen.

Lees verder »

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.