Externe stage

Rond de 16 jarige leeftijd gaan de leerlingen op stage. Door de ATO hebben wij een goed beeld van de leerling en lukt het vrijwel altijd de leerlingen een geschikte stageplek te bieden. De meeste leerlingen vinden een passende plek binnen de DB of in het vrije bedrijf. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende werkgebieden zoals: horeca/catering, facilitair, groen, hout/techniek, montage/inpak, detailhandel, creatief/textiel en belevingsgericht. Er zijn enkele beschermde werkplekken bij sociale ondernemingen. Tevens zijn er stageplekken bij verschillende zorgkwekerijen en zorgboerderijen in de omgeving en een aantal in het vrije bedrijf (supermarkten, drogisterijen, fietsenmaker, bouwbedrijven, garages, catering, schoonmaak etc). Wanneer er vraag is naar een specifieke werkplek, die niet in ons bestand voorkomt, wordt deze voor de leerling gezocht.

Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met onze stagecoördinator Johan de Jonge.

via de stagetelefoon op 06 53 51 94 79 of via het contactformulier op deze website.

Nieuws

Sorry, geen resultaten gevonden.

De Wingerd krijgt in de nieuwe subsidieperiode uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+ 2021-2027) een financiële bijdrage. Het Europees Sociaal Fonds is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan (beter) werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor EU-burgers.
Het fonds ondersteunt structurele verbeteringen ten aanzien van werkgelegenheid, onderwijs en sociale ontwikkeling en beleid gericht op ontwikkeling van arbeidsmarktvaardigheden. De huidige inzet van het fonds, in vergelijking met de vorige periode, is herstel van Europese samenlevingen en economieën na de impact van het coronavirus.