Welkom in de Hazelaar

In de Hazelaar (= SO-VSO-ZML) zitten zowel SO als VSO-leerlingen. In deze groep is relatief nog veel aandacht voor lezen, taal en rekenen. Aan de sociaal en emotionele ontwikkeling en het omgaan met elkaar wordt veel aandacht besteed. In de groep wordt ook een start gemaakt met het programma ‘Jong leren’. De leerlingen leren door middel van betekenisvolle situaties werknemersvaardigheden toepassen. De zelfredzaamheid wordt stap voor stap steeds meer gestimuleerd in de groep. Er is aandacht voor elke individuele leerling en hun traject.

In het VSO zijn er op maandag Praktijkvakken. Het doel hiervan is om de leerlingen vaardigheden te leren gericht op de praktijk zoals: koken, hout, creatief en schoonmaak.

 

Nieuws

Sneeuwpret »

Als er sneeuw valt, is het natuurlijk extra leuk om buiten te spelen! De Hazelaar geniet van het spelen in de sneeuw. De leerlingen rijden met skelters door de sneeuw heen, doen een sneeuwballengevecht en spelen in de speeltuin met de hond van juf Lisanne.

Lees verder »

Gymles »

Elke donderdag heeft de Hazelaar gymles van meester Wiebe. Meester Wiebe zet de gymles klaar. Vaak bestaat de gymles uit verschillende kleine activiteiten. Op het eind doen de leerlingen vaak een tikspel.

Lees verder »

Zwemles »

Elke dinsdagmiddag heeft de Hazelaar zwemles in de Brake. De leerlingen zwemmen eerst baantjes over de breedte van het zwembad. De laatste tien minuten mogen de leerlingen altijd vrij zwemmen.

Lees verder »

Werken in de Hazelaar »

In de Hazelaar wordt hard gewerkt. De leerlingen leren onder andere klokkijken, rekenen en lezen.

Lees verder »

Uitstapje naar de bibliotheek »

De Hazelaar is naar de bibliotheek geweest. Zij mochten hier boeken uitzoeken, die ze wilden lenen. Op school kunnen zij de boeken lezen, die ze zelf hebben uitgezocht.

Lees verder »

Judoclinics »

Op donderdag sporten de leerlingen van de Wingerd altijd. De leerlingen hebben drie keer in plaats van gym judoclinics gehad. De leerlingen maakten in deze lessen kennis met judo.

Lees verder »

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) investeert in de toekomst van onze leerlingen en is medefinancier in het project Doen In